Acest blog va poate ajuta cu rezultate live, actualizate non-stop din toate campionatele sportive ale lumii. De asemenea, aveti si programul meciurilor din intreaga lume, din hochei, baschet, fotbal, tenis, baseball si rugby.
 
Serivicul de livescore este gratuit si poate fi accesat de oriunde fara costuri ascunse fiind neconditionat! Nu necesita refresh deoarece se actualizaeaza automat la fiecare 20 de secunde iar dvs sunteti anuntat in ce meciuri live s-a marcat recent printr-un avertizor sonor implementat in scriptul de livescore!
 
Astfel, veti fi la curent cu toate rezultatele live si cu tot ce se intampla in toate sporturile practicate acum in intreaga lume. Pentru a accesa sectiunile de rezultate live va rugam sa dati un click pe bannerul de mai jos sau pe unul dintre urmatoarele linkuri, corespunzatoate cu sportul pe care doriti sa il evidentiati: Fotbal , Baschet , Tenis , Hochei , Rugby , Handbal , NFL .
 

Tipseri.com este unul dintre cele mai complete siteuri de pariuri din Romania la ora actuala. Va punem la dispozitie strategii si sisteme profesioniste pentru ca dvs sa aveti un profit cat mai mare.

 
Din experienta conturata in decursul a 2 ani de activitate in lumea pariurilor am reusit sa adunam informatii utile pentru toti pariorii, indiferent de nivelul lor de profesionalism sau de timpul petrecut la casele de pariuri online. Avem atat sfaturi pentru incepatori cat si strategii pentru pariorii avansati. 

Zilnic tipsterii nostri profesionisti va pun la dispozitie biletul zilei, o sursa sigura de castig. Pentru pariorii care vor sa fie la curent cu scorurile din fotbal, tenis sau baschet. Astfel, va oferim rezultate live fotbal, rezultate live tenis, rezultate live baschet, rezultate live rugby, , etc.

Prin simplul fapt ca ne vizitati siteul beneficiati de bonusuri uriase. Casele de pariuri va ofera bonusuri de 100% din sumele depuse numai pentru faptul ca le alegeti ca destinatii de pariuri online.

Va punem la dispozitie cote, clasamente, descrierea handicapului asiatic un ghid special pentru incepatori. sunt descrise elaborat, cu informatii reale si updatate saptamanal. Pariurile sunt o sursa de castig daca sunt tratate cu atentie si seriozitate.

Pentru asta incercam sa va ajutam sa treceti peste emotiile cauzate de un castig sau de o pierdere si sa pariati constant cu aceasi precizie castigatoare.

Forumul site-ului nostru va pune in contact cu comuniattea de pariori romani, despre care trebuie sa stiti ca in plan international conteaza destul de mult Va dorim mult succes in plasarea pariurilor! Puteti vizita site-ul aici!

Tags: rezultate live, cote luni, cote marti, cote miercuri, cote joi, cote vineri, cote sambata, cote duminica, predictii fotbal, predictii , livescore , football livescore , tennis livescore , rezultate in direct , biletul zilei , Pariul Live, Pariul Sigur, Bonusuri, download muzica, download filme, download mp3, muzica, Predictii Fotbal, Predictii, Referate Scolare, Muzica, Pariuri Sportive, Pariuri Online, Case de Pariuri, Pariuri, Biletul Zilei , Predictii Sportive, Biletul Zilei, Clasamente, Pariuri Sportive, Clasamente Fotbal Rezultate Live Fotbal , rezultate live tenis , rezultate live hochei , rezultate live baschet , rezultate live handbal , rezultate live nfl , rezultate live rugby . Biletul zilei , sistemul martingale , planul miza , sfaturile noastre , criteriul kelly .

luni, 6 aprilie 2009

Gata cu urşii pe străzile Braşovului

Primarul a dat dispoziţie ca urşii prinşi pe domeniul public să fie trataţi ca şi cîinii fără stăpîn
• „Ce lege mă obligă pe mine să permit ca urşii să bată la uşa oamenilor de care răspund?”, spune George Scripcaru

Primarul Braşovului George Scripcaru a emis, ieri, o dispoziţie prin care cei 13 urşi şi puii acestora care trăiesc în pădurile din zona municipiului, dar coboară pe străzile oraşului, să fie scoşi din fondul de vînătoare şi să fie trataţi ca animale fără stăpîn aflate pe domeniul public, adică să fie prinşi şi duşi în rezervaţie.
Publicitate
Măsura se aplică numai în cazul în care sălbăticiunile sînt depistate pe străzile Braşovului, angajaţii de la SPGA neavînd atribuţii în afara acestora. „Primarul răspunde de protejarea contribuabilului pe domeniul public. Dacă luăm măsuri împotriva cîinilor fără stăpîn, vom trata şi urşii ajunşi pe străzi ca fiind animale fără stăpîn. Din acest moment, orice urs, ursuleţ, capră, cîine, pisică sau alt animal fără stăpîn care circulă pe străzile oraşului sau intră în casele oamenilor sau pune viaţa cetăţenilor în pericol va fi tratat ca şi animal fără stăpîn, prins şi dus acolo unde îi este locul. Cîinii vor ajunge, ca şi pînă acum, la azilul de la Stupini, iar urşii în rezervaţia naturală de la Zărneşti. Aceasta e decizia mea!”, a spus primarul Braşovului, George Scripcaru, la întîlnirea pe care a avut-o ieri cu Asociaţia Judeţeană a Vînătorilor Braşov, Poliţia Comunitară, Jandarmeria, Serviciul Public pentru Gestionarea Animalelor fără stăpîn din cadrul Primăriei Braşov (SPGA), ICAS şi Agenţia de Mediu.

Legea 215 asigură protecţia cetăţenilor pe domeniul public

Primarul şi-a motivat decizia invocînd Legea 215, care îl obligă să asigure protecţia cetăţenilor pe domeniul public şi în ciuda protestelor Asociaţiei Judeţene a Vînătorilor Braşov, care a invocat, la rîndul ei, legile speciale de protecţie a urşilor, animale pe cale de dispariţie şi protejate atît de legislaţia română, cît şi de Tratatul de la Berna, la care România a aderat. „Eu nu iau măsurile acestea în pădure. Eu le iau pe străzi, iar pe străzi trebuie să protejăm oamenii, nu urşii. Nimeni nu va intra în păduri pentru a vîna ursoaice. Iau această măsură pentru a rezolva problema pe care o avem acum, pentru că nu pot sta cu mîinile în sîn, fără să fac nimic, în timp ce urşii intră în casele oamenilor. Vreţi să aştept să moară cineva, pentru ca abia după aceea să iau măsuri? Pe domeniul public, legea îmi dă mie responsabilitate. Nu vînătorilor, nu altcuiva. Unde aţi fost voi, vînătorii, în ultimele trei zile, de cînd noi alergăm prin oraş după ursoaice şi ursuleţi?”, le-a reproşat George Scripcaru reprezentanţilor Asociaţiei Vînătorilor Braşov, cea care administrează şi sălbăticiunile din zona Braşov. Măsura protejării cetăţenilor faţă de incursiunile urşilor pe străzi, vine după ce miercuri autorităţile s-au chinuit timp de mai bine de trei ore să imobilizeze o ursoaică şi pe puiul ei, refugiaţi în podul unei case cu trei etaje de pe Strada Castelului. Fiara a urcat pe casa scării, a rupt totul în calea ei, a spart uşa de la pod şi a încercat să fugă pe acoperişul imobilului în care trăiesc mai multe familii.

Măsurile luate de vînători, tratarea urşilor cu ciocolată

George Scripcaru le-a reproşat ieri vînătorilor lipsa de interes în ceea ce priveşte comportamentul urşilor care trăiesc în Parcul Natural
„Tîmpa“. De altfel, preşedintele Asociaţiei Vînătorilor Braşov, Paul Noaghea nici măcar nu a putut fi contactat la telefon în ultimele zile pentru a-şi spune punctul de vedere n legătură cu plimbările urbane ale urşilor, nici de către reporterii noştri, nici de primarul George Scripcaru sau viceprimarul Adrian Gabor. „Unde aţi fost în ultimele trei zile? Încercăm să vă găsim şi nu reuşim, nici la sediu, nici pe celulare. Dumneavoastră gestionaţi animalele din păduri şi nu faceţi nimic pentru ca aceste fiinţe, de care dumneavoatră răspundeţi, să aibă ce mînca şi să nu ajungă în casele oamenilor. Noi vă facem treaba şi vreau să ştiu de ce nu gestionaţi această problemă? Spuneţi-mi ce măsuri aţi luat pentru ca urşii să rămînă în păduri şi să nu ajungă peste oameni, în case!”, i-a cerut primarul reprezentantului vînătorilor braşoveni, Tiberiu Cojanu. Acesta a avut un răspuns care l-a lăsat fără replică pe edilul-şef: „Am luat măsuri. Avem un contract cu firma
Kraft, care ne furnizează deşeuri de ciocolată, pe care noi le ducem îm pădure”, a răspuns Tiberiu Cojanu. Acest răspuns a venit după ce, timp de trei zile, autorităţile au fost în alertă pentru a prinde ursoaica şi puiul care trăiau într-o curte de pe Strada Castelului din Braşov. De altfel, la numărul de urgenţă 112 a fost sesizată prezenţa unei ursoaice cu trei pui şi pe Calea Bucureşti, în zona Spitalului Judeţean, în vreme ce însuşi prefectul Braşovului, Adiana Donţu a dat nas în nas cu ursul pe strada Dobrogeanu Gherea, în zona magazinului Star. „Iar vînătorii îi tratează pe urşi cu ciocolată“, se miră primarul.

Dispoziţia de primar a intrat în vigoare de ieri

„Uitaţi care e situaţia: noi nu facem aici simpozioane şi nici partide de vînătoare pe bani
. Eu v-am chemat pentru a vă transmite o dispoziţie de primar şi care este de astăzi în vigoare. Urşii prinşi pe stradă vor fi prinşi şi duşi unde e locul lor, adică la Zărneşti. Nu îi ducem înapoi în pădure, pentru că asta am făcut-o şi tot alergăm după ursuleţi, pentru că se întorc pe stradă mai devreme sau mai tîrziu. Ce lege mă obligă pe mine să permit ca ursul să bată la uşa oamenilor de care răspund?”, a replicat primarul atunci cînd vînătorii şi specialiştii de la ICAS i-au atras atenţia că urşii sînt animale protejate de lege. De altfel, George Scripcaru a anunţat că va lua legătura cu ministrul mediului pe care îl va informa în legătură cu comportamentul deviant al urşilor de lîngă Braşov, care cu greu mai pot fi numiţi urşi de pădure. „Ministrul mediului, alţi miniştri, să facă ceva şi să reglementeze situaţia acestor urşi. Pînă atunci, aceasta e decizia mea!”, a mai spus George Scripcaru.

Rezervaţia Naturală Piatra Craiului, casa bună pentru urşi

Rezervaţia Naturală Piatra Craiului de lîngă Zărneşti ocupă o suprafaţă de peste 80 de hectare împădurite, în care trăiesc 30 de urşi, majoritatea obişnuiţi ai containerelor din zona Răcădău. În pădurile din Braşov mai trăiesc acum, conform specialiştilor de la ICAS, patru urşi adulţi şi nouă pui de urs, toţi protejaţi de legislaţia română şi cea internaţională. De ieri însă, dacă vreunul dintre aceşti urşi ajunge pe străzile oraşului, el va fi imobilizat prin metode specifice de către angajaţii de la SPGA şi dus la Zărneşti, în rezervaţie. În urmă cu trei ani, la Braşov erau identificaţi 42 de urşi, dar majoritatea au fost mutaţi în rezervaţii nesupravegheate. Specialiştii spun că unii dintre urşi s-au întors la Braşov, chiar şi de la 80 de kilometri depărtare. De acum însă, urşii care părăsesc habitatul lor natural şi ajung pe străzile Braşovului, vor ajunge la Zărneşti, unde se bucură de libertate pe cele 80 de hectare de pădure. La întrunirea de ieri a fost prezentă şi Christina Lapis, din partea Administraţiei Rezervaţia Piatra Craiului de la Zărneşti. Ea a spus că nu va fi nicio problemă dacă în rezervaţie vor fi aduse şi ursoaicele cu pui care bîntuie acum prin oraş. În zilele următoare, autorităţile locale vor începe demersurile pentru scoaterea urşilor care ajung în stradă, de pe Tîmpa, din fondul de vînătoare şi tratarea lor ca animale fără stăpîn. Concomitent, primarul George Scripcaru va solicita modificarea legislaţiei care pune urşii mai presus de cetăţenii oraşului.

Niciun comentariu: