Acest blog va poate ajuta cu rezultate live, actualizate non-stop din toate campionatele sportive ale lumii. De asemenea, aveti si programul meciurilor din intreaga lume, din hochei, baschet, fotbal, tenis, baseball si rugby.
 
Serivicul de livescore este gratuit si poate fi accesat de oriunde fara costuri ascunse fiind neconditionat! Nu necesita refresh deoarece se actualizaeaza automat la fiecare 20 de secunde iar dvs sunteti anuntat in ce meciuri live s-a marcat recent printr-un avertizor sonor implementat in scriptul de livescore!
 
Astfel, veti fi la curent cu toate rezultatele live si cu tot ce se intampla in toate sporturile practicate acum in intreaga lume. Pentru a accesa sectiunile de rezultate live va rugam sa dati un click pe bannerul de mai jos sau pe unul dintre urmatoarele linkuri, corespunzatoate cu sportul pe care doriti sa il evidentiati: Fotbal , Baschet , Tenis , Hochei , Rugby , Handbal , NFL .
 

Tipseri.com este unul dintre cele mai complete siteuri de pariuri din Romania la ora actuala. Va punem la dispozitie strategii si sisteme profesioniste pentru ca dvs sa aveti un profit cat mai mare.

 
Din experienta conturata in decursul a 2 ani de activitate in lumea pariurilor am reusit sa adunam informatii utile pentru toti pariorii, indiferent de nivelul lor de profesionalism sau de timpul petrecut la casele de pariuri online. Avem atat sfaturi pentru incepatori cat si strategii pentru pariorii avansati. 

Zilnic tipsterii nostri profesionisti va pun la dispozitie biletul zilei, o sursa sigura de castig. Pentru pariorii care vor sa fie la curent cu scorurile din fotbal, tenis sau baschet. Astfel, va oferim rezultate live fotbal, rezultate live tenis, rezultate live baschet, rezultate live rugby, , etc.

Prin simplul fapt ca ne vizitati siteul beneficiati de bonusuri uriase. Casele de pariuri va ofera bonusuri de 100% din sumele depuse numai pentru faptul ca le alegeti ca destinatii de pariuri online.

Va punem la dispozitie cote, clasamente, descrierea handicapului asiatic un ghid special pentru incepatori. sunt descrise elaborat, cu informatii reale si updatate saptamanal. Pariurile sunt o sursa de castig daca sunt tratate cu atentie si seriozitate.

Pentru asta incercam sa va ajutam sa treceti peste emotiile cauzate de un castig sau de o pierdere si sa pariati constant cu aceasi precizie castigatoare.

Forumul site-ului nostru va pune in contact cu comuniattea de pariori romani, despre care trebuie sa stiti ca in plan international conteaza destul de mult Va dorim mult succes in plasarea pariurilor! Puteti vizita site-ul aici!

Tags: rezultate live, cote luni, cote marti, cote miercuri, cote joi, cote vineri, cote sambata, cote duminica, predictii fotbal, predictii , livescore , football livescore , tennis livescore , rezultate in direct , biletul zilei , Pariul Live, Pariul Sigur, Bonusuri, download muzica, download filme, download mp3, muzica, Predictii Fotbal, Predictii, Referate Scolare, Muzica, Pariuri Sportive, Pariuri Online, Case de Pariuri, Pariuri, Biletul Zilei , Predictii Sportive, Biletul Zilei, Clasamente, Pariuri Sportive, Clasamente Fotbal Rezultate Live Fotbal , rezultate live tenis , rezultate live hochei , rezultate live baschet , rezultate live handbal , rezultate live nfl , rezultate live rugby . Biletul zilei , sistemul martingale , planul miza , sfaturile noastre , criteriul kelly .

vineri, 20 martie 2009

Spalare de bani in fantana gradinitei

irectoarea gradinitei din Hartopul Mare, Maria Postoronca, este suspectata de estorcarea unor sume de bani de la parintii copiilor care frecventeaza aceasta institutie. Parintii achita lunar cate o suta de lei si fiecare are varianta sa de raspuns atunci cand este intrebat ce destinatie au aceste sume.

Directoarea Maria Postoronca afirma ca, de patru ani, de cand detine functia de director al gradinitei, nu a colectat bani. «Se vorbeste ca solicit de la parinti lunar cate 100 de lei. Eu nu am solicitat niciodata, nimic, nimanui. Nu ma ocup cu asa ceva. Eu nu colectez bani de la copii», spune directoarea.

Pentru examinarea sesizarii Centrului de Analiza si Prevenire a Coruptiei (CAPC), parvenita la Ministerul Educatiei si Tineretului (MET) (nr. 394 din 17.01.2008), cu privire la banuirea Mariei Postoronca, directoarea gradinitei de la Hartopul Mare, de insusire de bani, prin ordinul nr. 18 din 24 ianuarie 2008 al Directiei Generale Invatamant a fost instituita o comisie speciala, formata din specialistul directiei in problemele invatamantului prescolar V. Guzun, vicepresedintele Centrului teritorial Chisinau al sindicatelor lucratorilor din invatamant G. Gozic si primarul comunei Hartopul Mare Vitalie Onofrei.

«Banii care au fost colectati de la parinti au fost cheltuiti pentru procurarea unor jucarii pentru copiii care frecventeaza gradinita. Lucratorii Primariei din Hartopul Mare ar dori sa vada persoana care a sunat la »Linia fierbinte« a CAPC si a solicitat organizarea unor comisii speciale, menite sa verifice activitatea gradinitei, si in special a directoarei Maria Postoronca" — spune iritat primarul de la Hartopul Mare, membru al comisiei organizate de Directia Generala de Invatamant.

Parintii, la randul lor, afirma ca s–au colectat bani, insa nu pentru jucarii.

«Copiii au nevoie de unele rechizite, creioane, albume de desen, hartie colorata. In acest scop parintii colecteaza lunar o suma de bani, in functie de necesitati. De obicei, aceasta nu depaseste 10 lei, pe care ii da fiecare parinte educatoarei, iar d–ei gestioneaza banii si decide pentru ce vor fi cheltuiti», a recunoscut Petru Mardari, parinte al unui copil care frecventeaza gradinita.

Persoana care a sesizat CAPC si care a dorit sa ramana in anonimat neaga spusele directoarei, potrivit carora ea nu «goleste» buzunarele parintilor. Anonimul spune ca dispune de toate dovezile pentru a demonstra ca banii se colecteaza, iar colectarea e ilegala.

Procedura de colectare a banilor este incorecta

«Parintii achita cate o suta de lei pe luna pentru ca odraslele lor frecventeaza gradinita sau, mai exact, pentru alimentatia micutilor. Unui copil ii revine sa consume produse
de 9 lei 60 bani. O parte din aceasta suma o achita Primaria (65%), restul banilor sunt luati din buzunarul parintilor (35%), cam 3,20 lei pe zi. Uneori suma variaza in functie de meniu. Problema consta in faptul ca procedura de acumulare a banilor de la parinti este ilegala. Parintilor nu li se ofera bon de plata. Ei achita suma ceruta, dar nu se intereseaza despre destinatia banilor. Daca se incaseaza banii, institutia trebuie sa dispuna, in mod obligatoriu, de aparat
de casa, pentru a le oferi parintilor bonuri de plata care ar confirma ca ei au achitat banii», spune solicitantul «Liniei fierbinti".

Inspectoratul Fiscal de Stat Criuleni a efectuat un control fiscal, o verificare operativa la gradinita de copii
din Hartopul Mare. In urma controlului s–a constatat ca sunt incalcate prevederile art. 8 alin. (2) lit. c) al Codului Fiscal, dat fiind faptul ca decontarile banesti in numerar sunt efectuate in lipsa unui aparat de casa si de control.

«Alta procedura de colectare a banilor nu cunoastem. La oras, unde la dispozitia parintilor sunt bancile, acestia nu se confrunta cu asemenea probleme, pe cand la tara e alta situatie. La finele fiecarei luni, calculam suma de bani de care a mancat copilul care frecventeaza gradinita si le prezentam parintilor un bon cu stampila primariei, pe care acestia urmeaza sa–l achite. La Inspectoratul Fiscal ne–au spus ca bonul nostru este ilegal, dar, din cate stiu, asa se colecteaza banii in toate gradinitele rurale», explica Maria Postoronca, directoarea gradinitei din Hartopul Mare.

40 m adancimea buzunarului

Desi directoarea spune ca nu insuseste bani de la copii, primarul afirma ca banii se colecteaza pentru jucarii, parintii — pentru rechizite, iar persoana anonima zice ca banii sunt colectati ilegal, pentru alimentatia copiilor. MET, insa, a depistat alt motiv din care sunt colectati banii la gradinita din Hartopul Mare.

«La momentul actual, Primaria Hartopul Mare, prin implicarea societatii civile (gradinita este cota valorica a unei parti a populatiei si nu apartine Primariei), incearca sa solutioneze problema asigurarii cu apa a gradinitei prin constructia unei fantani.

Investigatiile geodezice au demonstrat ca apa se afla la o adancime de 40 m si constructia fantanii ar cere circa 20 mii de lei. In acest scop, pe langa banii publici, parintii au hotarat sa aloce cate 100 de lei. Acesti bani sunt colectati de comitetele parintesti, conform listelor si semnaturilor parintilor (in grupa pregatitoare au adus 3 parinti, in grupa mare 4 parinti si in grupa medie 2 parinti)» — fragment din explicatia MET, semnata de viceministrul Valentin Crudu.

In acelasi timp, solicitati de Ziarul de Garda, atat parintii cat si directoarea afirma ca, deocamdata, colectarea banilor pentru constructia fantanii nu a inceput.

«Ne–au spus ca daca nu va fi construita fantana pe teritoriul gradinitei, activitatea acesteia va fi suspendata de Centrul de Medicina Preventiva, iar copiii vor fi nevoiti sa stea acasa. Consiliul parintesc a decis ca fiecare parinte sa contribuie cum poate. S–a convenit asupra sumei de 100 de lei de la fiecare. Insa, din cate stiu, inca niciun parinte nu a achitat nimic», spune Tatiana Balutel.

Parintii au propus singuri

«Parintii au decis sa contribuie cu bani la construirea unei fantani pe teritoriul gradinitei. Pana azi, niciun parinte nu a dat nimic. Aprovizionarea cu apa a gradinitei e o problema arzatoare, iar anul acesta ea ne–a afectat si mai mult, a fost seceta si multe fantani au secat. Centrul de medicina preventiva ne–a inaintat un termen limita, conform caruia, daca nu asiguram gradinita cu apa, activitatea acesteia va fi suspendata. Eu am vorbit la acest subiect cu parintii si ei au fost de acord sa achite cate 100 de lei pentru saparea fantanii», explica Maria Postoronca.

MET, in urma investigatiilor sale, a constatat ca administratia gradinitei nu este implicata in colectarea banilor, dar, «fiind interesata in solutionarea problemei apei, Maria Postoronca este initiata in problema si, intr–un anumit context
, ar fi argumentat colectarea de catre parinti a sumei de 100 de lei, despre care se vorbeste in sesizare».

Ministerul «alege» adevarul

Persoana care a sesizat MET exclude varianta constructiei fantanii, deoarece satul a castigat cu ceva timp in urma un grant de 150 mii lei pentru constructia unui apeduct.

«Directoarea gradinitei si primarul satului, care a fost si unul dintre membrii comisiei speciale, organizata de Directia Generala de Invatamant Criuleni, au indus in eroare MET. Au fost numeroase controale, dar nimeni nu a depistat nimic. Colectarea ilegala de bani a fost camuflata. Parintii, chipurile, colecteaza bani pentru fantana care, in genere, nu va fi construita. Asa se spala banii si nimeni nu vrea sa intreprinda nimic, nici chiar cei de la MET», spune disperat solicitantul «Liniei fierbinti», care afirma ca va face tot posibilul pentru ca legile sa fie respectate. Tot el considera ca, din momentul in care sunt vehiculate atatea versiuni ale motivelor colectarii de bani, este clar ca, la mijloc, e o minciuna.

Niciun comentariu: